ВАЖЛИВО

Врожай зернових та сої цьогоріч буде рекордним по всій планеті

21.03.2020 17:04
picture2_ukraina-otpravila_352823_p0

В Чорноморському регіоні виробництва зерна та олійних, до якого входить і Україна, нещодавні опади покращили зволоженість ґрунту та стан озимини. Що підвищує шанси на високий урожай цього року. Пише graintrade.

Аналогічна ситуація і на американських континентах. В наступні 10 днів у Південній Америці у регіонах вирощування сої та кукурудзи пануватиме суха погода, що дозволить пришвидшити збирання врожаю.

Майже по всій території США пройдуть дощі зі снігом та знизяться температури, що покращить зволоженість ґрунту та стан озимини. На Середньому Заході опади будуть особливо потужними, що призведе до надмірної зволоженості ґрунту та відтермінує початок посівної.

На Південних рівнинах помірні опади протягом наступного тижня покращать стан посівів озимини.

На Північних рівнинах наступного тижня температура повітря знизиться нижче за нормову.

В Аргентині в наступні 10 днів в центральних сільськогосподарських районах пануватиме суха та тепла погода з помірними опадами, що покращить стан посівів кукурудзи та пришвидшить збирання. Країна вже завершує збирання сої, врожай якої, за оцінками експертів BAGE, складе 52 млн т. Кукурудза зібрана на 13,6% із засіяних 6,3 млн га, а її врожай оцінюють у 50 млн т.

В Бразилії збережеться дефіцит опадів, особливо на півдні. Посушлива погода вже зменшила врожай сої в штаті Ріу-Гранді-ду-Сул. В центральних та північних регіонах пройдуть гарні опади, які дозволять отримати високий валовий збір сої та кукурудзи другого врожаю.

Загалом, планету очікує високий, та навіть рекордний врожай, як кукурудзи, так і сої. А також високі прогнози на врожай озимих зернових.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: