Фахівці Асканійської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту зрошуваного землеробства НААН досліджують особливості вирощування кунжуту в кліматичних умовам зони Степу України. Про це повідомляє SuperAgronom.com з посиланням на a7d.com.ua.
Перспективними для вирощуванням кунжуту в Україні є території Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької та Дніпропетровської областей. Кунжут рослина дуже вибаглива до тепла й сонячного світла. В умовах Україні можливо досягти врожайності 1,5 -2 т/га.
При температурі нижче плюс 15°С кунжут припиняє ріст. Окрім цього, рослина дуже вибаглива до вологи, особливо у період сходів, у фазі бутонізації, під час цвітіння і плодоутворення. У свою чергу висока відносна вологість повітря є також шкідливою для культури.
«Висівати кунжут слід на структурованих ґрунтах, легких за механічним складом. Кращі ґрунти для нього — легкосуглинкові та супіщані чорноземи, заболочені, засолені, з близьким заляганням ґрунтових вод. Кунжут вибагливий до водно-фізичних властивостей ґрунту та вмісту в ньому поживних речовин», — розповідають науковці.
За словами фахівців, кращим попередником для кунжуту є озима пшениця, зернові та бобові культури. На попереднє місце його слід повертати не раніше ніж через 6-7 років, щоб максимально убезпечитися від ураження хворобами й пошкодження шкідниками.