НОВИНИ

ВР спростила механізм отримання компенсації збитків, пов’язаних із воєнним станом

02.04.2022 16:00
gettyimages_1238924624

Верховна Рада спростила механізм отримання державних коштів на компенсацію збитків, пов’язаних із воєнним станом в Україні.  За відповідний законопроєкт №7221 проголосували 320 народних депутатів, повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт Верховної Ради, пише agronews.ua.

“Закон розроблено з метою спрощення механізму отримання суб’єктами господарювання державних коштів на компенсацію збитків пов’язаних з воєнним станом та дотримання положень Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами”, – йдеться в пояснювальній записці. 

Для реалізації цієї мети вносяться відповідні зміни до закону  «Про державну допомогу суб’єктам господарювання», зокрема, конкретизуються статті, які не застосовуються у період дії правового режиму воєнного стану.

Наголошується, що документ «надасть змогу дотриматися положень Угоди про асоціацію, забезпечить спрощення та прискорить процедуру отримання коштом ресурсів держави та місцевих ресурсів компенсації збитків, відновлення критичної інфраструктури». 

Як повідомлялось, Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Закону “Про оренду державного та комунального майна”, який дозволяє встановити особливий порядок та умови оренди державного майна на час воєнного стану. 

Читайте також: Українцям збільшили пенсії.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: