ВАЖЛИВО

Аграріям гарантовано виплатять заборгованість з держпідтримки, – Висоцький

12.08.2020 15:02
photo_2020-08-12_10-18-50

В рамках ділової частини 32-ї Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2020» було представлено спільні напрацювання Мінекономрозвитку з профільними асоціаціями щодо напрямків державної підтримки аграрного сектору на 2021-2023 роки. Про це заявив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький, під час Другого Всеукраїнського фермерського форуму організованого ГС «Всеукраїнський Конгрес Фермерів», повідомляє agronews.ua


Заступник Міністра Тарас Висоцький розповів про нові напрями та програми, які пропонується запровадити щодо держпідтримки на 2021/2023 роки. Зокрема, передбачається: фінансова підтримка заходів в АПК (кредити, страхування); підтримка виробництва нішевих культур (продовольча безпека); підтримка фермерства; підтримка садівництва, виноградарства, хмелярства; картоплярство; підтримка тваринництва; часткова компенсація вартості с/г техніки.

Форми подачі заявок на програми держпідтримки по 106 порядку КМУ, спрямованого на підтримку фермерства, зареєстровано. В тому числі це відкриває шлях для виконання виплат за 2019 рік.

“Вперше ми маємо прецедент, коли держава розпочинає виплати держпідтримки, яку заборгувала аграріям”, – підкреслив замміністра під час ІІ Всеукраїнського фермерського форуму.

Нагадаємо, в Україні планують зменшити податкове навантаження для фермерів.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: