НОВИНИ

Волинянка створила найбільший в Україні фіалковий сад

28.10.2020 11:53
549c73b2d8b03be8d28caf95ee27bd03

Рожеві, білі, фіолетові та різних унікальних сортів – лучанки Наталія Шковелюк вирощує більше 300 видів фіалок. Це улюблені квіти жінки, які вона обожнює ще з дитинства, а ще мріє вивести власний сорт. Про це повідомляє ВолиньPost, пише agronews.ua.

Справжня любов до цих квітів з’явилась у Наталії Шковелюк 7 років тому, коли їй подарували одну квітку.

«Мені стало цікаво, як її можна розмножити. Потім у знайомих брала звичайні не сортові фіалочки», – розповідає жінка про своє захоплення.

Збіглась у часі й виставка фіалок у Луцьку, відвідавши яку жінка зрозуміла, що хоче мати свою колекцію. Зараз у неї є сорти українських, російських, китайських та англійських селекціонерів.

Наталія розповіла, що фіалки не вибагливі в догляді, основне – не перелити. Також ці квіти люблять багато світла, проте не прямого.

Розводити їх не складно. Потрібно з фіалки відрізати листок, проте не старий, дати йому просохнути 3-5 хвилин, а потім посадити в горщик. За місяць можна буде побачити корінці, коли вони підростуть – їх можна буде розсаджувати.

Мрія Наталії, як і будь-якої колекціонерки, вивести свої сорти фіалок та стати селекціонеркою. Для цього треба багато часу та зусиль, але жінка впевнена, що з часом у неї все вийде.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: