ВАЖЛИВО

Володимир Зеленський підпише закон про ринок землі, – Сольський

04.04.2020 10:02
solskiy-mikola-agropolitcom-22111

1 липня 2021 р. ринок землі залежатиме від багатьох факторів: попит і пропозиція на землю, на зернові, аграрну продукцію на внутрішньому та світовому ринках. Такими прогнозами голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський поділився в інтерв’ю Agropolit, пише agronews.ua.

Експерт виділив 3 позитивні моменти від писання закону №2178-10:

«Перший – «сірий» ринок землі зникне і його замінить білий. Друге – запустяться галузі, які потребують більшого інвестиційного періоду окупності аніж рослинництво. Третє – зросте конкуренція та динаміка урожайності й загалом усіх с/г культур по країні.  Ринок буде мобільний, законний і конкурентний», – прокоментував експерт.

Основна зміна відбудеться в структурі земельного ринку країни – серед тих, хто обробляє землю. Зросте кількість офіційно зареєстрованих земель, земельний ринок поступово детінізуватиметься.

Микола Сольський: “Закон про ринок землі 2178-10 підпише президент України Володимир Зеленський. Цілком очікувана поява таких постанов. Окремі депутати подають їх і блокують підписання законопроєкту спікером Дмитром Разумковим і президентом. Втім, це не затримає підписання законопроєкту про землю – він набуває чинності з 1 липня 2021 року. Оскільки  достатньої кількості голосів за ці постанови немає, то, вочевидь, вони будуть відхилені, коли збереться парламент і їх поставлять на підтвердження”.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: