НОВИНИ

Водопілля за непередбачуваних кліматичних умов

15.01.2020 15:33
151585

Водогосподарськими організаціями вже розробляються оптимальні режими роботи водогосподарських систем, каскадів водосховищ і ставків та забезпечується постійний моніторинг за їх дотриманням в умовах реальної водності, повідомляє Урядовий портал.

Активний льодостав, в умовах плюсових температур, останнім часом на річках не спостерігається. Але з огляду на те, що погодні явища стають все більш і більш екстремальними та непередбачуваними, до водопілля потрібно готуватися завчасно.

Відповідно водники обстежують та приводять у готовність для пропуску великої води гідротехнічні споруди, які знаходяться в зоні впливу шкідливої дії вод, готують до роботи аварійні бригади, інженерну та автомобільну техніку, створюють аварійні запаси матеріалів, перевіряють готовність до роботи мобільного насосного обладнання та ін. Також забезпечують стале функціонування протипаводкових комплексів у басейнах річок Дністра та Дунаю та інших паводконебезпечних регіонах.

Наразі відпрацьовується взаємодія з місцевими органами виконавчої влади, підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій, Гідрометцентром щодо прогнозу водності та іншими органами влади для безаварійного пропуску весняних вод.

Особлива увага приділяється виконанню міжурядових угод із сусідніми країнами про співробітництво у водній сфері на транскордонних водах. А саме, у разі необхідності, будуть організовані спільні дії щодо безаварійного пропуску повені та паводків. Це, і оперативний обмін гідрометеорологічною та водогосподарською інформацією, і виконання спільних превентивних заходів для захисту від шкідливої дії вод.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: