НОВИНИ

Водність річки Дніпро у грудні становить 60% від норми

02.12.2020 11:32
TitulDnepr3

Нещодавно відбулося засідання Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ. За інформацією Укргідрометцентру, прогноз притоку дніпровських водосховищ складає 60% від норми, і це говорить про те, що снігових запасів у грудні не очікується. Про це повідомляє пресслужба Державного агентства водних ресурсів України, пише agronews.ua.

Зокрема, водність Дніпра біля Києва у грудні очікується в середньому 545 куб. м/с, або 60% від норми (норма грудня – 909 куб. м/с).

Каскад дніпровських водосховищ станом на 27 листопада наповнено на 87,3% від проєктного. У разі зміни обсягів стоку Дніпра або погіршення якості води у каскаді водосховищ, є можливість коригування режимів роботи каскаду на позачерговому засіданні.

Разом з тим, за інформацією Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ, стан води у дніпровських водосховищах за вмістом розчиненого кисню та біогенних речовин задовільний.

Також учасниками засідання обговорено гідрологічну ситуацію у басейні Дністра, враховуючи інформацію Укргідрометцентру про приплив води до Дністровського водосховища, який у грудні очікується у межах 90-150 куб. м/с, або 63% від норми.

У результаті членами Міжвідомчої комісії узгоджено, що для забезпечення водокористувачів на розташованій нижче Дністровської ГЕС українській ділянці Дністра, враховуючи приплив до Дністровського водосховища, здійснювати рівномірний попуск у нижній б’єф витратами не менше ніж 110-120 куб. м/с. Режим пропуску дощових паводків встановлюватиметься у робочому порядку в кожному випадку окремо.

У підсумку Міжвідомчою комісією, враховуючи гідрологічну обстановку в басейнах Дніпра та Дністра, гідрологічний прогноз на грудень, узгоджено оптимальні режими роботи каскаду дніпровських та Дністровського водосховищ на грудень 2020 року.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: