НОВИНИ

Водність Дніпра у районі Києва у квітні становитиме 23% від норми

24.04.2020 16:32
kiev_2270970_1920

За уточненим прогнозом Укргідрометцентру, середній приплив води до дніпровських водосховищ у третій декаді квітня буде меншим, порівняно з прогнозованим раніше, та меншим, ніж у попередні тижні квітня 2020 року, повідомляє пресслужба Держводагентства України. Про це пише agronews.ua.

З урахуванням фактичних витрат дніпровських водосховищ у перших двох декадах квітня та прогнозу на третю декаду, в середньому водність Дніпра у створі Києва у квітні становитиме 23% від норми та буде близькою до критеріїв маловоддя (гідрологічної посухи).

Але разом з тим, Держводагентство продовжує забезпечувати аграріїв водою для зрошення півдня України, джерелом якого є саме дніпровська вода, заакумульована в каскаді дніпровських водосховищ.

“Такі заходи, як забезпечення водою населення та аграріїв, є важливими для Держводагентства, адже в умовах низької водності вживати всі можливі заходи для забезпечення продовольчої безпеки країни є одним з пріоритетів”, – йдеться у повідомленні.

Тому наразі Держводагентство не вбачає ризиків для забезпечення водою агарного сектору.

У цілому, протягом перших декад квітня каскад дніпровських водосховищ працював у режимі, узгодженому Міжвідомчою комісією, і станом на 21 квітня його наповнення складає понад 94 % від проєктного.

Нагадаємо, в Україні можлива посуха.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: