НОВИНИ

Власники Novus купують київський продовольчий ринок «Столичний»

08.05.2020 12:32
https://agronews.ua/

Група компаній Stolitsa Group, яка входить в литовську групу BT Invest, має намір звернутися в Антимонопольний комітет України по дозвіл на придбання ринку сільськогосподарської продукції «Столичний». Про це повідомляє RAU, пише agronews.ua.

Як повідомляє прес-служба компанії, Stolitsa Group протягом трьох місяців завершить придбання 54,25% статутного капіталу ТОВ «Ринок сільськогосподарської продукції «Столичний», у зв’язку з чим і звертається до АМКУ із заявою щодо надання дозволу на угоду.

У січні 2019 року Stolitsa Group підписали з Олександром Стельмахом, який є бенефіціарним власником 54,25% статутного капіталу ринку, угоду щодо викупу належної йому частки.

В Stolitsa Group відзначають, що основною метою викупу є розширення напрямків діяльності, оздоровлення фінансово-господарського становища ринку «Столичний», а також реструктуризація боргів підприємства.

При цьому в компанії запевняють, що зміна мажоритарного власника ринку жодним чином не вплине на працівників, контрагентів, орендарів торгівельних площ та клієнтів ринку.

“Ринок «Столичний» — це об’єкт оптової торгівлі, який реалізований у форматі багатофункціонального логістичного комплексу”,- підкреслюють у повідомленні.

У лютому 2020 року група компаній Stolitsa Group придбала 22,5% статутного капіталу ринку і розробила план фінансового оздоровлення підприємства у зв’язку з наявними борговими зобов’язаннями (санації). Станом на лютий 2020 року «Столичний» мав заборгованість перед кредиторами у розмірі 235 млн грн. А в березні 2020-го ринок збільшив кредиторську заборгованість компанії на 177 млн грн – до 412 млн грн.

“Після закриття угоди з Олександром Стельмахом Stolitsa Group володітиме 76,75% статутного капіталу ринку “Столичний”,- зазначають у повідомленні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: