АГРОБУХГАЛТЕРІЯ

Фермери проти ініціативи Мінфіну збільшити вдвічі фіксований податок IV групи

22.04.2021 12:35
Screenshot_2

Всеукраїнський Конгрес Фермерів вимагає в Міністрества фінансів не піднімати удвічі фіксований податок. Інакше фермери змушені будуть вийти на акції протесту. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів Іван Слободяник, пише agronews.ua.

Конгрес також звертається до міністра агрополітики Романа Лещенка і Президента України Володимира Зеленського з проханням втрутитись у ситуацію з планами підняти податок і не допустити цього.

???? Йдеться про ініціативу мінфіну збільшити удвічі суму фіксованого податку для IV групи платників. А саме до цієї групи належать майже всі малі і середні фермери в Україні. Однак, за інформацією голови Конгресу, 30%-40% землі обробляється в тіні без сплати жодних податків.

За його словами було б логічно піднімати податки тоді, коли всі будуть в рівних умовах їх платити, тобто коли буде наведено лад з тіньовим обробітком землі. Бо якщо державі потрібні гроші, то резерви ховаються саме в тіні. А після детінізації, ймовірно, і підвищувати фіксований податок не треба буде, або хоча б не удвічі.

“Ми не проти платити державі необхідні їй кошти і платимо, але ми вимагаємо, щоб їх платили усі. Поганяти тих фермерів, хто і так тягне, невдала ідея. На нас чимало ваших «фінансових ініціатив» висить (вже мовчимо про новації перевірок ліцензування пального, блокування накладних тощо). Мовчати не збираємось: або Мінфін передумає збільшувати фіксований податок удвічі, або фермери змушені будуть відстоювати свої права єдиним дієвим шляхом – страйками і акціями протесту”, – завершує Іван Слободяник.

Читайте також: до перевірки фермерів щодо ліцензій на зберігання пального долучилося ще й МВС.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: