ВАЖЛИВО

ВКФ допомагає фермерам з блокуванням податкових накладних

16.11.2020 11:52
photo_2020-11-09_18-16-59

Цьогоріч багато аграріїв звертаються з проблемою блокування податкових накладних з ознаками як ризикованості платника, так і ризикованості операції. Чому це виникає і як з цим боротись обговорювали на вебінарі «Проблемні питання блокування податкових накладних», який організував Всеукраїнський Конгрес Фермерів за участі експертів та керівництва Державної податкової служби. Про це повідомляє пресслужба ВКФ, пише agronews.ua.

Фермери в режимі реального часу ставили свої запитання про непрацюючий кабінет, таблиці, які «злітають», неможливість дізнатись причини ризиковості чи відмови в реєстрації, чому блокують, чому неможливо прийняти таблицю, чому одну податкову реєструють, а іншу, таку саму – ні.

«З одного боку ми ведемо діалог з владою, щоб спростити умови адміністрування ПДВ, адже це часто призводить до того, що малі фермери не мають можливості його адмініструвати, їм потрібні окремі бухгалтери, тому фермер починає йти в тінь. З іншого – завданням вебінару є допомога бухгалтерам і господарствам розібратись з блокуванням накладних в тих законодавчих умовах, які вже зараз функціонують», – вважає голова ВКФ Іван Слободяник.

Блокування податкових накладних є абсолютно неадекватною ситуацією стосовно фермерів, підкреслив голова ВКФ.

«Впевнилась ще раз, що один в полі не воїн. І всім цим людям потрібна допомога таких організацій, як наші. Щоб завдяки таким заходам переходити від узагальнених трактувань до предметних рішень кожної з проблемних ситуацій. Роз’яснення, причому не тільки підприємцям, а й податківцям. Постійне консультування. Система справді не враховує багато об’єктивних ознак реального бізнесу. Багато спірних питань залишилось за рамками вебінару. То вже привід для наступних зустрічей», – наголошує експерт ВКФ з ведення бухгалтерії і роботи з податковими накладними Оксана Згур’єва.

Всеукраїнський Конгрес Фермерів вже готує наступні заходи, де залучатиме кращих фахівців та представників держорганів для роз’яснень, як фермерам виходити зі складних ситуацій і не лише пов’язаних з блокування накладних.

Такі зустрічі будуть обов’язково, запевнив голова ВКФ Іван Слободяник.

«Місток між підприємцями та податківцями в нашому проекті закладено, будемо разом розбиратись та допомагати вирішити проблеми блокувань з будь-яких причин. Податкове законодавство складне та змінливе, бізнесу треба допомагати розвиватись, а не робити штучні перепони», – підсумувала Оксана Згур’єва.

Нагадаємо, щоб перейти на спецставку ПДВ для сільгосппродукції потрібна інвентаризація.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: