ГОЛОВНЕ

Аграріям терміново потрібне масове агрострахування, включно з компенсацією страхового платежу – ВКФ

23.10.2020 14:42
57d9ddd4-ae12-4cfe-8f31-acf98f9a71c9

Кабінет Міністрів України ухвалив план реалізації стратегії зрошення та дренажу до 2030 року. Почати обіцяють з аудиту та інвентаризації вже цього року. Фермерська спільнота вітає це рішення, але наголошує, що для подолання наслідків форс-мажорних погодних умов 2020 року для агросектору країни, цього мало. Про це повідомляє agronews.ua.

Аграрії наголошують: фермерам у перспективі ще потрібне масове страхування із запровадженням компенсації страхового платежу. А також негайна допомога держави для подолання наслідків катастрофічної посухи.

“А конкретно зараз – негайна компенсація з резервного фонду. Повторюю: південь Одещини на порозі гуманітарної катастрофи, бо спека там вже другий рік. Простими словами – у фермерів нема грошей засіятись, вони повністю в кредитах, податки і внески за паї – платити нема з чого. Тому панове урядовці, з вас ще страхування і компенсації. Бо поки фермерам допомогають тільки інші фермери, а не держава”, – наголосив голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів Іван Слободяник.

Посуха на Одещині триває вже другий рік. За даними Одеської ОДА, тільки поточного року втрати фермерів складають 6.5 млрд. грн.

ВКФ своїми силами зібрав для постраждалих господарств допомогу: насіння, пальне і добрива. Однак, щоб у майбутньому посуха не несла таких катастрофічних наслідків, держава має, крім стратегії зрошення, ще запровадити компенсацію на гектар вже цього року і запустити відшкодування страхового платежу, – вважають у Всеукраїнському Конгресі Фермерів.

Всеукраїнський Конгрес Фермерів продовжує збір допомоги. Фермерам Одещини все ще потрібні насіння, паливно-мастильні матеріали і добрива. Всі контакти для охочих допомогти на сайті www.farmers.org.ua або за тел +380 (73) 444 65 75


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: