НОВИНИ

Вітер зі швидкістю 100 км/год зірвав теплиці в Італії

26.02.2019 17:55

Страшна негода на півдні Італії стала катастрофою для фермерів: через низьку температуру повітря, сніг та град зазнали пошкодження фруктові сади, сильний вітер зруйнував теплиці. Зараз фермери оцінюють збитки, після чого можливі ініціативи з підтримки постраждалих господарств. Про це повідомляє HortiDaily.

Зміни клімату далися взнаки італійським аграріям. Холодний фронт від Балкан на минулих вихідних приніс сніг до центральної і південної Італії, а вітер – на північ від півострова.

Різке зниження температур, особливо в Апулії, Базиліката, Кампанії, Калабрії, на Сицилії, в районі Пакіно, стало загрозливим для місцевих тепличних господарств. Хоча про стихію попереджали заздалегідь, кілька об’єктів не витримали сили вітру.

Власник компанії Fortunato, Джозеф Фортунато, підтверджує серйозність ситуації і ділиться на Facebook відео, яке показує наслідки негоди.

«Світ перевернувся. Сонце світить у Північній Європі, а тут, на півдні, ми постраждали від холоду, що надходить з Балкан, – пояснює Фортунато. –  У районі Пакіно вітер пошкодив кілька теплиць і виробництв. Крім того, температура дуже низька, 6–7 °C, і це не дуже добре для наших підприємств».

У своєму блозі агроном Коррадо Віго повідомляє, що сніг і град у південно-східній Сицилії пошкодили квітучі  апельсинові і лимонні сади. Вночі температура повітря опускалася до нуля, і це стало стресом для фруктових дерев.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: