НОВИНИ

Вітчизняний фермер поділився секретами вирощування органічних овочів

30.11.2019 18:00
morkva_superagronom-24000

Власник сімейної ферми, що вирощує органіку упродовж 15 років, розкрив секрети успішного вирощування культур. Огірки, помідори, перець, редис, баклажани, кабачки, чотири види салату, шпинат, рукола, кінза, гірчиця салатна, м’ята — загалом близько 40 найменувань органічних зелені та овочів вирощує на своїх 0,5 га сімейного господарства фермер Андрій Марченко, повідомляє agro-business.com.ua.

Керівник господарства не використовує хімікати під час обробітку землі та є прибічником мінімального втручання людини в шар ґрунту.

«На полі маємо здебільшого суглинки. Земля у нас майже не рихлиться, тільки під дрібнонасіннєві культури. Разом із тим, морква виростає довжиною до 20 см», — розповідає Андрій Марченко.

Фермер розкриває ще один секрет гарного врожаю — крапельне зрошення.

«Земельні площі ми обробляємо невеликі, тому створення та експлуатація системи крапельного поливу не виявилися для нас занадто витратними. В цій системі ми використовуємо крапельну стрічку Акватракс італійського виробництва, її вистачає на 2-3 роки роботи», — каже власник сімейної ферми.

Третя порада від Марченка — якісний садивний матеріал. На його господарстві 90% насіння — імпортне органічне. Решта — необроблене конвенційне та власне зеленне насіння. А от розсада — тільки своя. Підживлення рослин — теж органічне.

«Маємо в господарстві власну вермиферму, тож вносимо під рослини біогумус, компости та трав’яні настої», — розповідає фермер.

А щоби підвищити родючість відкритого ґрунту, на сімейному господарстві застосовують сидерати та курячий послід. Останній купують у населення та ферментують.

«Відтак ґрунт стає майже суцільним компостом, а його родючість з роками лише зростає», — підсумовує фермер.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: