НОВИНИ

Вітчизняні виробники знаходяться в очікуванні відкриття ринку яблук Індії

03.12.2019 15:55
picture2_ukrainskie-jablok_351037_p0

Українські виробники знаходяться в очікуванні відкриття ринку яблук Індії. Про це повідомляє East-Fruit.

«Українські садівники вважають, що вони зможуть успішніше експортувати яблука у другій половині сезону, спираючись на минулорічний досвід. Є вірогідність, що очікування можуть і виправдатися», — вважають аналітики.

Зокрема «Українська плодоовочева асоціація» (УПОА) повідомляє, що на Близькому Сході у другій половині 2019/20 МР може утворитися дефіцит яблук великого калібру через зниження обсягів виробництва таких яблук у Італії і Франції.

За словами економіста інвестиційного відділу The Food and Agriculture Organization Андрія Ярмака, незважаючи на те, що кінець листопада — це період максимальних запасів яблук в Україні та розпродажі яблук, що не підлягають тривалому зберіганню, ціни на цей фрукт в Україні не тільки не знижуються, але навіть зберігають тенденцію до зростання.

«Виробники закладають на зберігання більш-менш якісне яблуко в очікуванні ще більш істотного зростання цін на яблука в зимовий і весняний періоди», — зазначив Андрій Ярмак.

Згідно з повідомленням, високі ціни українських яблук негативно позначаються на експорті продукції, і навіть стимулюють імпорт, хоча країна і залишається поки нетто-експортером яблук.

«Зараз в Польщі яблука такої ж якості, як в Україні, можна купити на 10-15 центів за кг дешевше, причому в будь-якому обсязі. І це при тому, що саме в Польщі в цьому році зниження виробництва яблук було найбільш різким. При такій різниці в ціні, повністю уникнути імпорту яблука досить складно, особливо на тлі зростання цін в Україні. В цей же час ціни на яблуко в Польщі знижуються і конкурентоспроможність польського яблука в порівнянні з українським продовжує зростати», — підсумував економіст інвестиційного відділу FAO.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: