НОВИНИ

Вітчизняне тваринництво перевірять на використання антибіотиків

03.10.2019 08:15
image005

Місія ФАО в Україні вивчає національну систему боротьби зі стійкістю організмів до протимікробних препаратів. В Україні розпочала роботу місія ФАО-ATLASS, яка вивчатиме національну систему боротьби зі стійкістю організмів до протимікробних препаратів.

Експерти ФАО наголосили, що основною метою їх роботи в Україні на даному етапі є вивчення ситуації зі стійкістю організмів до протимікробних препаратів у нашій державі, яка включатиме збір і аналіз даних для напрацювання подальших рекомендацій. Це дозволить покращити координацію між учасниками процесу та забезпеченню ефективного нагляду за стійкістю організмів до протимікробних препаратів у галузі тваринництва.

Під час місії експерти ФАО планують ознайомитися з роботою лабораторій та вивчити систему контролю за використанням антибіотиків у тваринництві. Для цього застосовуватимуться спеціальна система оцінки – ATLASS.

Місія працюватиме в Україні впродовж тижня. Після цього буде сформований та переданий українській стороні відповідний звіт.

Як повідомили експерти ФАО, оцінка національної системи запобігання антимікробній резистентності з 2016 року уже проведена у 24 країнах світу.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: