За результатами опрацювання питання щодо включення України до списку держав-експортерів окремих видів плодово-ягідної продукції, Індійська сторона погодилась на ввезення 8-10 пробних партій яблук українського походження. Повідомлення управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області цитує місцеве видання News.vn.ua.
Місцями ввезення до Республіки Індія пробних партій яблук свіжих обрано: Піпавав (PIPAVAV), Хазірі (HAZIRA), Джавахарлал Неру (JAWAHARLAL NEHRU), Нава-Шеві (NHAVA SHEVA) та Ченнаї (CHENNAI).
Експорт яблук свіжих до Республіки Індія можливий тільки за умови дотриманням наступних фітосанітарних вимог:
- Передвідвантажувальна холодильна обробка у температурному режимі 0 або до 0 °C протягом 13 днів; 0,55 або до 0,55 °C протягом 14 днів; 1,1 або до 1,1 °C протягом 18 днів з обов’язковою рефрижирацією при транспортуванні;
- Обробка має підтверджуватися відповідними фітосанітарними сертифікатами, виданими уповноваженим органом країни походження продукції або реекспорту.