ВАЖЛИВО

Вілкула викликали на допит щодо рейдерського захоплення агрохолдингу

23.03.2021 13:50
24402927

Колишній губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул був викликаний на допит в якості свідка у справі про шахрайство в особливо великих розмірах. Про це повідомляє КП в Україні, пише agronews.ua.

За даними видання, в рамках кримінальної справи, порушеної за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) вже було пред’явлено звинувачення одному з фігурантів справи Євгену Морщініну, якого безпосередньо пов’язують з Вілкулом.

“Власне кажучи, працює цей юрист-“підписант” в одному і тому ж приміщенні, в якому зареєстрована не тільки партія Вілкула “Українська перспектива”, а й підприємства подільника Вілкула – Максима Романенка, а також юридичні адреси ряду підприємств агрохолдингу “Ристон Холдинг”,  які якраз і намагається “віджати” Вілкул. До речі кажучи, в нинішньому році підприємство “Дніпромлин”, що є складовою частиною холдингу, Романенко вже відкрито переписав на себе”, – йдеться в матеріалі.

Відзначається, що один із власників агрохолдингу Вадим Нестеренко прямо звинувачує Вілкула і Романенко в шахрайстві. У 2011 році Нестеренко змушений був віддати 50% корпоративних прав тодішньому губернатору Вілкулу, в 2020 році Вілкул погодився продати свою частку корпоративних прав Нестеренко за $ 20 мільйонів і отримав перші два платежі на $ 6 мільйонів. А далі вирішив “рейдернуть” Нестеренко, забравши у нього і гроші, і холдинг.

Інсайдер з оточення Вілкула повідомляє що він був викликаний правоохоронцями на допит у відкритій кримінальній справі за фактом шахрайства в якості свідка, хоча раніше НПУ через офіційний прес-реліз повідомила, що готується вручити підозри у цій справі організаторам шахрайства і рейдерства, як вони висловилися, “з числа колишніх високопоставлених чиновників”.

“На даному етапі цієї історії найцікавіше те, яку тактику обере Вілкул в якості свідка, щоб не перейти в статус вже підозрюваного … Але якщо його викриють в дачі неправдивих свідчень, Вілкул отримає наступну кримінальну статтю за лжесвідчення”, – підкреслили в матеріалі.

Відомо, що нинішній адвокат Вілкула в рамках цієї кримінальної справи Олександр Самарець зареєстрований в тому ж приміщенні, де і партія Вілкула. Крім того, він в минулому році раптово і з порушенням регламенту став главою кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатів.

Як стверджують інсайдери в юридичних колах, саме Самарець є для Вілкула та Романенко “рішалою”в судах і правоохоронних колах області.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: