ВАЖЛИВО

Вілкул отримав 6 млн дол готівкою за частку в Ristone Holdings, – Нестеренко

01.02.2021 12:00
https://agronews.ua/

Партнер Вадима Нестеренка в Ristone Holdings Олександр Вілкул отримав 6 мільйонів доларів готівкою у рамках угоди з продажі частки політика в їх спільному бізнесі. В цілому угода оцінювалася в 20 мільйонів, але зірвалася через шахрайські дії Вілкула та його підлеглого Максима Романенка. Про це агробізнесмен Нестеренко заявив в інтерв’ю виданню «Кореспондент», пише agronews.ua.

За його словами, в липні 2020 року мав бути реалізований перший етап багатомільйонної угоди, коли з обумовленої суми в 20 мільйонів доларів Вілкулом особисто і його довіреними особами було отримано 6 мільйонів.

«Це легальні гроші з моїх банківських рахунків, вони є в моїй декларації про доходи. Перший транш в еквіваленті 2,25 мільйонів доларів був переданий уповноваженому представнику Вілкула», – розповів власник Ristone Holdings.

Готівку для передачі, за його словами, привіз офіційний інкасатор банку. Другий транш у розмірі 3,75 мільйонів доларів був переданий Вілкулу особисто в присутності численних свідків.

«Там працювали відеокамери – тобто вся процедура передачі грошей чітко зафіксована. Це сталося після того, як нотаріально були підписані документи по переоформленню власників агрогосподарств», – заявив в інтерв’ю бізнесмен.

Однак, через деякий час, за словами Нестеренка, сторона Вілкула подала позови і зараз намагається скасувати зміну власників в уже проданих ними агрогосподарствах, за які вже отримані гроші.

«Мотивація демонстративно смішна і свавільна – ніби люди Романенка, коли оформляли передачу своїх майнових прав, підсунули нотаріусу фіктивні нотаріальні документи про погодження їхніх дружин на угоду. А тепер через суд відкликають цю згоду», – повідомив Нестеренко.

На думку бізнесмена, таким чином Вілкул та його оточення вказали на шахрайський умисел в своїх діях.

«Якщо перекласти таку мотивацію з юридичної на зрозумілу мову, то заявники публічно зізнаються, що вони скористалися свідомо недійсним і фіктивним документом, щоб ввести нотаріуса в оману і зробити шахрайські дії. Тобто люди відкрито зізнаються і беруть на себе кримінальну статтю», – резюмував Власник Ristone Holdings.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: