НОВИНИ

Віктор Ляшко зробив важливу заяву про легалізацію марихуани

26.01.2021 09:14
88546-dorren

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко зробив важливу заяву про легалізацію марихуани. Він вважає, що розв’язання цього питання є важливим для тяжкохворих пацієнтів. Про це він повідомив виданню РБК-Україна, пише  agronews.ua.

“Як лікар, переконаний, що варто говорити та пояснювати про медичний канабіс. Легалізації канабісу в медичних цілях – це у першу чергу, про розв’язання питання зменшення болю для важкохворих. А не політика. Терапевтичне застосування канабісу підтверджене вченими для важкохворих пацієнтів, зокрема онкохворих і паліативних хворих, дітей з епілепсією, пацієнтів із депресією та тривожними станами, військових з посттравматичним синдромом, людей з хворобами Альцгеймера, Паркінсона, розсіяним склерозом та псоріазом”, – пояснив головний санітарний лікар.

За його словами, марихуану дозволили використовувати в лікувальних країнах і Україні також варто було б переглянути це питання.

“Україні вже також варто переглянути питання дозволу використання канабісу в медичних цілях для осіб, які потребують такого виду лікування. Вживання канабісу з медичною ціллю дозволено у – Данії, Австрії, Італії, Канаді, Швейцарії, Польщі, Фінляндії, Північній Македонії. Також, медична марихуана дозволена в Туреччині, Ізраїлі, Росії, Замбії, Зімбабве, Перу, Таїланді, Вануату та Панамі”, – розповів Ляшко.

Він додав, що потрібно легалізувати марихуану без ажіотажу, оскільки в пріоритеті – допомога важкохворим людям.

“Як показує практика цих країн, легалізувати медичний канабіс цілком реально без ажіотажу. Але за умови, що у пріоритеті стоять люди, які залежні від болю”, – резюмував головний санітарний лікар.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: