НОВИНИ

Відтепер 12 українських ТЕС зможуть отримувати газ за ціною 7 грн за куб

08.03.2022 14:03
zZoOLO9QYaw-

Відтепер 12 українських теплоелектростанцій зможуть отримувати газ від НАК “Нафтогаз” за ціною 7 грн за кубічний метр, що дозволить забезпечити людям постачання електроенергії. Про це сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час відеозвернення, опублікованого у Телеграмі глави уряду, пише agronews.ua.

За його словами, на сьогодні вкрай важливим фронтом роботи уряду та місцевої влади в умовах війни є забезпечення нормальної роботи об’єктів критичної інфраструктури. Зокрема тих, які постачають людям електроенергію, тепло та воду.

“Прийняли рішення, що 12 українських ТЕС відтепер зможуть отримувати газ від НАК «Нафтогаз» за ціною 7 грн за кубометр. Це дозволить відповідним підприємствам купувати необхідні обсяги блакитного палива, аби стабільно продовжувати роботу та поставляти українським родинам електроенергію, попри можливі перебої з поставками вугільної продукції, що також дуже важливо”, – сказав Шмигаль.

Також глава уряду подякував українським енергетикам, які зараз тримають надважливий для всієї країни енергетичний фронт.

“Ви робите дива щодня, щоби там, де це можливо, українці залишались зі світлом, теплом та газом. Вам вдячна кожна родина! Слава українському народу! Слава Україні!”, – резюмував Шмигаль.

Як повідомлялося, Нафтогаз зафіксував ціну “блакитного палива” на опалювальний сезон для населення (7,96 грн за кубометр без транспортування) та бюджетних організацій (13,7 грн за кубометр без ПДВ та транспортування).

Для ТКЕ компанія пропонує трирічний контракт із ціною газу на перший рік 7,42 грн за один кубометр (з 1 червня 2021 року по 31 травня 2022 року, з ПДВ, без урахування тарифу оператора газотранспортної системи).

За рішенням НКРЕКП, для енергогенеруючого обладнання, основним проєктним паливом якого є вугілля, гранична ціна “блакитного палива” становить 8 400 грн/МВт-год. без ПДВ.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об’єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ. 

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Також наша країна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Читайте також: В уряді розповіли деталі виплати 6,5 тис грн українцям, які втратили роботу через війну.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: