НОВИНИ

Відомий покупець української соняшникової олії потроїв імпорт

01.02.2023 12:04
maslo1

Імпорт соняшникової олії в Індію в січні оцінюється у рекордні 473 тис. т, що майже втричі перевищує середньомісячний імпорт (щомісячно близько 161 тис. т у 2021/22 рр.). Про це пише Reuters з посиланням на представників галузі, пише agronews.ua.

Рекордний імпорт Індією, найбільшим у світі імпортером рослинної олії, стався тому, що соняшникова олія мала найнижчу ціну відповідно до соєвої за останні 9 місяців. В останній тиждень листопада та на початку грудня знижка на соєву олію зросла приблизно до $100 за тонну, що є найвищим показником з лютого 2022 року, оскільки росія та Україна намагалися відвантажувати більше після того, як було продовжено «зернову угоду».

«Угода дозволила експортерам перемістити запаси, що застрягли, а також підписати нові контракти», — зазначив президент Міжнародної асоціації соняшникової олії Сандіп Баджорія.

Крім того, рішення Індії дозволити безмитний імпорт соняшникової олії до березня 2024 року також робить її купівлю привабливою, заявив провідний індійський імпортер рослинної олії.

«У південній Індії соняшникова олія, ймовірно, замінить пальмову», — прогнозує він.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: