НОВИНИ

Відомий маслозавод неочікувано змінює вид господарської діяльності

27.10.2021 16:01
536e86c-3

АТ “Житомирський маслозавод” (Житомир), що виробляє морозиво, масло і спреди під ТМ “Рудь”, має намір змінити основний вид господарської діяльності з переробки молока, виробництва масла й сиру на виробництво морозива. Про це повідомляє Бізнес Цензор, пише agronews.ua.

Згідно з повідомленням в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку України (НКЦПФР), підприємство скликає на 11 листопада позачергові збори акціонерів, на яких вони вирішать питання зміни основного виду діяльності за класифікатором видів економічної діяльності (КВЕД).

“Змінити основний вид економічної діяльності АТ “Житомирський маслозавод” із 10.51 “Переробка молока, виробництво олії та сиру” на 10.52 “Виробництво морозива”. Вид економічної діяльності 10.51 “Переробка молока, виробництво олії та сиру” визначити як неосновний”, – зазначено в порядку запитань зборів, запропонованому для схвалення акціонерам компанії.

Як повідомлялося, Житомирський маслозавод в 2020 році збільшив чистий прибуток на 2,6% в порівнянні з 2019 роком – до 134,36 млн грн, його загальні активи знизилися на 12,4% – до 1,69 млрд грн, а нерозподілений прибуток – на 10,7%, до 1,22 млрд грн.

За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, кінцевим бенефіціаром АТ “Житомирський маслозавод” є Петро Рудь (64,89% акцій компанії) та Оксана Вівсік (34,34%).

Житомирський маслозавод створений в результаті реконструкції Житомирського м’ясокомбінату в 1981 році. АТ “Житомирський маслозавод” почало виробляти продукцію з 1998 року під ТМ “Рудь”.

Згідно з даними на сайті компанії, щодоби на виробничій лінії Straightline виробляється до 150 тонн морозива (близько 600 тис.порцій) з 300 тонн молока.

За даними ТМ “Рудь”, виробник випускає близько сотні видів морозива, заморожені овочі, фрукти, напівфабрикати і тісто, солодковершкові спреди і солодкі сирки, а також поставляє свою продукцію HoReCa в українські підприємства громадського харчування. 

Нагадаємо, що Озвучено закупівельні ціни на зерно в Україні.



Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: