ВАЖЛИВО

Відомого виробника молочної продукції викрито на несплаті податків

24.02.2023 14:05
892-1

Бюро економічної безпеки викрило схему ухилення від сплати 42,4 млн грн податків сільськогосподарським товариством, що належить народному депутату VII скликання, власнику низки відомих торгових марок молочної продукції. Про це повідомила пресслужба БЕБ, пише agronews.ua.

Ззначається, що за результатами обшуків за чотирма адресами в адміністративних та офісних будівлях сільськогосподарського приватного акціонерного товариства, в тому числі на Кіровоградщині, вилучено фінансово-господарські документи, які використовувалися при вчиненні кримінального правопорушення та готівка в сумі понад 7,8 млн грн.

“Детективи БЕБ встановили, що службові особи згаданого товариства, протягом 2021 року завищили податковий кредит в деклараціях з податку на додану вартість. Це сільськогосподарське підприємство, документально оформлювало фінансово-господарські операції із закупівлі зернових культур у суб’єктів господарювання з ознаками “фіктивності””, – йдется у повідомленні.

У БЕБ додали, що використання такої схеми призвело до фактичного ненадходження до Державного бюджету України коштів в розмірі 42,4 млн грн.

У БЕБ не назвають ім’я екснардепа, однак відомо, що він є власником низки відомих торгових марок молочної продукції.

За даними джерел “Економічної правди” у правоохоронних органах, йдеться про компанію родини Табалових ПАТ “Юрія”. 

Згідно з даними Youcontrol, власником компанії є виробник молочної продукції “Волошкове поле” (84,45%). Через “Волошкове поле” бенефіціарами компанії є екснардеп сьомого скликання Олександр Табалов та його син, також колишній народний депутат, Андрій.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: