НОВИНИ

Відомо деталі щодо масштабних розтрат зерна з Держрезерву

18.11.2021 10:04
17369-4

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування розтрати зерна на 3,2 млн грн із Державного агентства резерву. Про це повідомляє НАБУ, пише agronews.ua.

16 листопада 2021 року НАБУ і САП завершили розслідування за фактом можливої розтрати службовими особами Державного агентства резерву України зерна на суму понад 3,2 млн грн. Стороні захисту відкрили матеріали слідства перед складанням обвинувального акту.

Серед підозрюваних: очільник однієї з філій ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів», керівники виробничо-технічної лабораторії та елеватору цього підприємства.

Дії усіх осіб кваліфіковані за ч. 5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

«Слідство встановило, що у листопаді 2020 року керівник філії за попередньою змовою з іншими працівниками незаконно і безоплатно відвантажили насіння соняшника, що перебувало на зберіганні в цій філії, іншим приватним структурам. Й у такий спосіб здійснили розтрату у понад 189 тонн насіння соняшнику вартістю 3,2 млн грн. Зерно вивезли за межі філії, однак, детективи Національного бюро вжили невідкладних заходів аби запобігти його подальшому незаконному обігу й повернули до держпідприємства», — зазначили в НАБУ.

У НАБУ підкреслили, що детективи агенства розслідують ще низку епізодів щодо зловживань на підприємствах, які входять до складу Держрезреву.

Читайте також: В Україні прогнозують дефіцит добрив.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: