НОВИНИ

Відома АЗС використовує схеми та продає російське паливо

10.04.2022 13:00
5d5ca49---------

Найбільша в Європі нафтова компанія Shell Plc змішує російське паливо з тим, що виробили в ЄС. Це дозволяє не повідомляти, що дизельне паливо із Росії, але при цьому продовжувати його реалізовувати. Про це повідомляє Обозреватель, пише agronews.ua.

Про це йдеться у матеріалі Bloomberg. Цей маневр лежить в основі зростаючого та непрозорого ринку змішаного російського дизельного палива та інших продуктів нафтопереробки, одного з багатьох, які нафтові компанії та трейдери використовують для забезпечення постачання російських енергоносіїв до Європи.

Європа утрималася від застосування будь-яких обмежень чи штрафів до купівлі російської нафти, газу чи вугілля, продаж нової суміші є цілком законним. Якби Shell та інші дотримувалися європейських правил буквально, вони могли б купувати вантажі 100-відсоткового російського походження.

Але змішування – це зручний інструмент для компаній, щоб публічно говорити одне (поступово відмовлятися від російських молекул) та робити інше (купувати багато російських молекул). У випадку з Shell компанія внесла поправки до так званих загальних положень та умов своїх контрактів, щоб дозволити змішання з Росією.

Читайте також: В Україні вивели нову сальну породу свиней.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: