НОВИНИ

Відкрили додаткові можливості для експорту м’яса птиці на ринку Сінгапуру

01.07.2020 12:33

На цьому тижні відкрили додаткові можливості для українських експортерів м’яса птиці на ринку Сінгапуру. Про це повідомив на своїй Facebook сторінці Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пише agronews.ua.

Він додав, що Ісламська релігійна Рада Сінгапуру прийняла рішення визнати Центр сертифікації Халяль і Центр Halal Global Ukraine.

“На цьому тижні ми відкрили додаткові можливості для українських експортерів м’яса птиці на ринку Сінгапуру”, – наголосив Кулеба.

Глава МЗС пояснив, що в грудні 2018 року Держспоживслужба вже отримала необхідні дозволи від Сінгапуру. Це дозволило сертифікованим українським компаніям за прискореною процедурою отримувати сертифікат від державного Агентства продовольства Сінгапуру.

У той же час відсутність сертифіката Халяль обмежувала потенціал експорту, враховуючи структуру попиту в цій країні.

“Тепер для експорту халяльного м’яса птиці до Сінгапуру необхідно мати сертифікат на експорт від Держпродспоживслужби і сертифікат Халяль одного з українських центрів, дійсний протягом двох років з можливістю продовження”, – зазначив Кулеба.

Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: