НОВИНИ

Відбулись збори обласних відділень Всеукраїнської асоціації громад

18.11.2022 13:56

З метою розвитку присутності в регіонах та наповнення порядку денного практичними проблемами, якими живуть територіальні громади сьогодні, особливо під час війни, Всеукраїнська асоціація громад розпочала цикл регіональних зборів.

Останніми тижнями Асоціацією було проведено збори 12 обласних відділень. Зокрема, такі зустрічі відбулися з громадами Полтавщини, Черкащини, Кіровоградщини, Одещини, Миколаївщини, Львівщини, Житомирщини, Вінниччини, Тернопільщини, Івано-Франківщини, Буковини та Хмельниччини.

Кожна зустріч із громадою – це унікальний досвід та свій порядок денний, на який, безперечно, впливає війна в нашій країні.  Найближчим часом фахівцями Всеукраїнської асоціації громад буде проаналізовано та узагальнено проблеми громад кожного з регіонів, а окремі питання будуть обговорюватися експертами комітетів. Детально інформація про збори в кожному регіоні матиме своє відображення в окремому матеріалі на нашому сайті.

У листопаді-грудні відбудуться збори решти 12 обласних відділень, як це визначено рішенням Правління Всеукраїнської асоціації громад.

На кожних зборах, які проводить Асоціація, розглядаються такі питання, як пріоритети роботи нашої Асоціації, питання роботи ВАГ під час війни, детально обговорюються актуальні проблеми життєдіяльності громад області, діяльність та плани обласного відділення Асоціації, а також порушуються питання членства у Асоціації, сплата членських внесків тощо.

Всі наші збори є відкритими. В них можуть взяти участь як діючі члени ВАГ, так і органи місцевого самоврядування, які поки що не вступили до Асоціаіції. До участі у зборах запрошуються представники обласних військових адміністрацій, а також керівники обласних асоціацій органів місцевого самоврядування громад. Формат заходів, як правило, змішаний: очний з можливістю долучення онлайн. Порядок денний зборів формується з стандартного переліку питань та питань, розгляд яких ініціюють члени ВАГ.

Пріоритети ВАГ учасникам зборів зазвичай представляє виконавчий директор ВАГ Іван Слободяник. Про діяльність ВАГ за період з початку повномасштабної війни доповідає директор з розвитку – заступник виконавчого директора ВАГ Ігор Абрам’юк. Про проблеми громад регіону та діяльність обласних відділень інформують голови відділень, а також уповноважені представники ОМС-членів ВАГ.

У рамках зборів представники виконавчої дирекції (Ігор Абрам’юк, або Надія Слюсарчик) також інформують учасників про хід реалізації Проекту «Згуртовані громади».  Детально висвітлюються приклади участі громад у Проекті та можливості для долучення нових громад до його логістичної компоненти. До того ж, учасники зборів обласних відділень ВАГ фактично є фокус-групами для дослідження потреб та проблем в територіальних громадах різних регіонів країни, потреб населення громад в умовах війни (у т.ч. ВПО). Тому протоколи зборів та матеріали, зібрані у ході їх підготовки і проведення, стануть предметом ретельного аналізу в рамках аналітичної компоненти Проекту «Згуртовані громади».

Питання, порушені уповноваженими представниками ОМС у рамках зборів обласних відділень, вже обговорено на нарадах виконавчої дирекції та передано на опрацювання у відповідні комітети ВАГ. Проведення зборів стало можливим завдяки підтримці від Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) в рамках проекту «Згуртовані громади», а також логістичній підтримці з боку Проекту Німецько-український агрополітичний діалог (АПД).


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: