НОВИНИ

Від продажу держпідприємств уряд планує отримати 12 млрд грн в 2021 році

26.12.2020 14:03
90_main

В наступному році уряд планує залучити від продажу великих державних підприємств до бюджету понад 12 млрд грн. Про це міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко розповів сьогодні в ефірі 24 каналу, передає пресслужба  відомства, пише  agronews.ua.

«Уряд схвалив законопроєкт щодо відновлення “великої приватизації” у 2021 році. За умови підтримки документа парламентом, це дозволить залучити в бюджет понад 12 млрд грн», – зазначив Ігор Петрашко.

Міністр додав, що мова йде про в першу чергу про об’єкти, що вже готуються до приватизації Фондом державного майна України та для яких визначені консультанти. Це 5 теплоелектроцентралей, 3 обленерго, підприємства «Більшовик», Одеського припортового заводу, Об’єднаної гірничо-хімічної компанії, «Президент-готелю», але цей список не є вичерпний.

«2020 рік, попри Covid-19 та карантині обмеження в усьому світі, показав хороший результат. При запланованих 400 млн грн, що мали надійти від продажу державного майна, на сьогодні дохід від приватизації вже склав 2,5 млрд грн», – прокоментував Ігор Петрашко.

Він додав, що цьогоріч було проведено 419 успішних аукціонів, а зростання ціни під час торгів склало 307%.

«Це дає нам можливість стверджувати про значний попит на об’єкти та зацікавленості інвесторів. Розблокування великої приватизації дозволить забезпечити сталий притік інвестицій в економіку України», – зауважив очільник відомства.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: