НОВИНИ

Ветеринарне законодавство України зробило ще один крок до норм ЄС

30.08.2022 17:13
pig-cow

Міністерство аграрної політики та продовольства України визначило та затвердило види потужностей з утримання свійських наземних тварин і тварин аквакультури, діяльність яких становить високий ризик щодо поширення хвороб тварин. Як говориться у повідомленні міністерства, це необхідно для виконання вимог Закону України від 04 лютого 2021 р. №1206-IX «Про ветеринарну медицину» (далі — Закон №1206) та з урахуванням положень Регламенту (ЄС) №2016/429 Європейського Парламенту та Ради від 09 березня 2016 р. щодо трансмісивних захворювань тварин та про внесення змін і скасування певних актів у галузі здоров’я тварин («Законодавство про здоров’я тварин»), пише agronews.ua.

«Зазначені потужності відповідно до вимог статті 43 Закону №1206 підлягають процедурі затвердження», — уточнили у міністерстві.

Крім того, затверджено граничні обсяги вирощування тварин аквакультури, за яких потужності з їх виробництва не підлягають затвердженню.

«Відповідно нормативного акту, не підлягають затвердженню потужності з обсягом вирощування тварин аквакультури до 15 т на рік та за умови, якщо ці тварини призначені для споживання людиною і постачаються безпосередньо кінцевому споживачу та/або місцевим закладам торгівлі, які реалізують їх кінцевому споживачу», — додали у Мінагрополітики.

Також у відповідності до Угоди про заснування Світової організації торгівлі затверджені критерії визначення наявності значного впливу запропонованого ветеринарно-санітарного заходу або затвердженого надзвичайного ветеринарно-санітарного заходу на експортні можливості іноземних держав.

Наказ Мінагрополітики від 02.08.2022 №511 «Про затвердження критеріїв визначення наявності значного впливу запропонованого ветеринарно-санітарного заходу або затвердженого надзвичайного ветеринарно-санітарного заходу на експортні можливості іноземних держав, затвердження видів потужностей з утримання свійських наземних тварин, утримання та вирощування тварин аквакультури, які становлять високий ризик щодо поширення хвороб тварин, та граничних обсягів вирощування тварин аквакультури, за яких не вимагається затвердження потужностей» зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16 серпня 2022 р. за №925/38261.

Наказ набирає чинності та вводиться в дію одночасно із введенням в дію Закону №1206.

Читайте також: В Україні успішно реалізується проєкт підтримки аграріїв: озвучено результати



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: