НОВИНИ

На вертикальних фермах строк від посадки до збору врожаю становить 10 днів

17.04.2020 11:02
55432_1 (1)

У Брістолі – діловому і культурному центрі західної Англії – терміново зводять вертикальну ферму, щоб нагодувати жителів. Керувати таким виробництвом може лише одна людина. А першу продукцію від початку роботи ферми можна отримати через 10 днів, повідомляє farminguk, пише agronews.ua.

Компанія LettUs Grow, що спеціалізується на міському виробництві продуктів харчування, завершує будівництво об’єкта в Брістолі, щоб допомогти нагодувати міські спільноти під час пандемії коронавируса. Перший з двох нових модулів аеропонной сіті-ферми почне виробництво продукції з середини квітня, повідомляє LettUs Grow.

Перші врожаї надійдуть в благодійну організацію FareShare South West щодо перерозподілу продовольства серед нужденних громадян через десять днів після введення ферми в експлуатацію. Другий, більший модуль запрацює в червні.

Оскільки більшість операцій на фермі автоматизовані, в будь-який момент часу на об’єкті може працювати всього лише одна людина, дотримуючись таким чином соціального дистанціювання під час кризи Covid-19.

Джек Фармер, співзасновник LettUs Grow, сказав, що модулі ферми в принципі можуть бути розгорнуті в будь-якому місці, де є електрика і вода.

«Це унікальна можливість для підвищення стійкості ланцюжків поставок продовольства шляхом диверсифікації місцевого виробництва продуктів харчування», – сказав він.

LettUs Grow заснована для пом’якшення кліматичних ризиків для сільського господарства і зниження впливу вирощуваної продукції на навколишнє середовище. Рослини вирощуються за методом аеропоніки, тобто не потребують грунту і пестицидів. Управляється процес системою з інтегрованим програмним забезпеченням під назвою Ostara.

При використанні цієї системи спостерігалося збільшення швидкості росту рослин більш ніж на 70% по ряду сільськогосподарських культур у порівнянні навіть з сучасними методами вертикального землеробства, такими як гідропоніка.

Ostara автоматизує і контролює кожен момент, збираючи дані про рослини, відстежуючи вегетацію врожаю і дозволяючи оптимізувати виробництво на кожному етапі від посіву насіння до продажу.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: