НОВИНИ

Великогабаритна сільгосптехніка може їздити дорогами без дозволів

25.06.2022 15:07
coolamon-bynker-perevantazhyvach-343023

Широкого резонансу серед фермерів набуло питання руху сільськогосподарської техніки, габарит якої перевищує за шириною 2,6 м. Адже водії таких транспортних засобів минулого року притягувались до адміністративної відповідальності на підставі відсутності відповідного дозволу Національної поліції. Про це повідомляє народний депутат України Дмитро Соломчук на своїй Фейсбук-сторінц, пише  agronews.ua.

31 травня 2022 Верховною Радою України підтримано законопроект від 05.10.2021 №6070-1, що знімає суперечності між нормативними актами та надає можливість пересування великогабаритної техніки дорогами за межами сіл, селищ, міст без дозволу Національної поліції.

Таким чином, згідно пункту 3 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України №2296-IX, з 17 червня 2022 року рух (переміщення) сільськогосподарської техніки за межами населених пунктів, дорогами сіл, селищ, міст здійснюється без обмеження за габаритами таких транспортних засобів у супроводі автомобіля прикриття суб’єкта господарювання. Така сільськогосподарська техніка та автомобілі прикриття обладнуються проблисковими маячками помаранчевого кольору без дозволу на їх встановлення.

«Головне – їздіть обережно та не порушуйте правил дорожнього руху. Бажаю всім щедрих врожаїв та вдалого сезону без притягнень до адміністративної відповідальності!», – відзначає Дмитро Соломчук.



Перегляди: 11
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: