НОВИНИ

Велика Британія тепер зможе імпортувати рибу в Україну

16.02.2021 09:01
gortayemo-sonnik-zamorozhena-riba-do-chogo-snitsya_632

Департамент довкілля, продовольства і сільських справ Великої Британії та Північної Ірландії (DEFRA) узгодив сертифікат для ввезення рибних продуктів до України. Це означає, що Україна незабаром зможе імпортувати рибу з Великої Британії. Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, пише agronews.ua.

За словами голови служби Владислави Магалецької, після виходу Великої Британії з Європейського Союзу Україна має заново погоджувати угоди та сертифікати для здійснення двосторонньої торгівлі. Велика Британія для України є важливим стратегічним торговельним партнером.

«Наше завдання, щоб споживачі обох країн були у виграші, а бізнес побачив для себе ситуацію “він-він”. Зараз ми працюємо в режимі 24/7 для того, щоб Україна та український бізнес отримали найкращі умови, а українські споживачі — доступ до якісних товарів із Великої Британії», — зазначила вона.

Магалецька додає, що узгодження міжнародних сертифікатів на експорт є двостороннім процесом. Тож тепер спеціалісти Держпродспоживслужби опрацьовують сертифікати для експорту української продукції до Великої Британії.

Нагадаємо, що в Україні імпорт картоплі за останні два роки збільшився на 2500%.


Перегляди: 24
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: