НОВИНИ

Ведмідь потоваришував із карпатським пасічником

26.08.2020 19:02
vedmid

Михайло Томашевський тримає вулики високо у горах в урочищі Никовата біля села Микуличин (Івано-Франківська область). Два роки тому на його пасіку почав приходити ведмідь і чинити шкоду.  Останнього разу тварина знищила чимало майна та бджіл. Утім, господар не затаїв образи на тварину, а він знайшов мирний спосіб захистити пасіку і не нашкодити тварині. Про це повідомляє WWF-Україна, пише agronews.ua. 

“Мені подзвонили: виходь наверх, бо в тебе пасіка розбита. Три вулики вже лежать і рамки поряд. Я все позбирав. Почав класти лампочки, які світяться вночі. Але ведмідь швидко звик до цього й знову по одному вулику став у мене брати”, – розповів Михайло Томашевський.

https://www.facebook.com/wwfukraine/videos/353929612669776/

Зрештою чоловік мусив скористатися спеціальною охоронною системою “Пастух”, яка і відлякала тварину, не зашкодивши її життю й здоров’ю. Втім, ведмідь продовжує навідуватися до обійстя чоловіка. Щоправда, вулики тепер не руйнує. 

У Карпатах за рік в середньому трапляється до 10 нападів ведмедів на пасіки. Збитки від цього бджолярі оцінюють інколи в десятки тисяч гривень, адже крім вуликів вони втрачають бджіл і урожай меду. 


Перегляди: 27
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: