НОВИНИ

Веб-сервіс Soft.Farm пропонує нову функцію для управління земельним банком

04.12.2020 17:02
1234

Початок земельних відносин лежить у визначенні та присвоєнні ділянкам кадастрових номерів під час державної реєстрації. Кадастровий номер є ключовим компонентом при отриманні й передачі прав на використання землі, зміні її цільового призначення, а також бере безпосередню участь під час укладенні договорів оренди. Завдяки йому можна ідентифікувати ділянку і визначити її місцезнаходження. Про це повідомила пресслужба Soft.Farm, пише agronews.ua.

Електронна публічна кадастрова карта України вже який рік дає змогу отримувати інформацію про межі, розміри, розташування, форму власності й цільове призначення будь-якої кадастрової ділянки в режимі онлайн, а також надає відомості про власника та користувача землі. Відкритий доступ до реєстру Державного земельного кадастру посилює контроль за використанням та обігом земель в Україні, а отримання потрібної інформації не становить великих труднощів, оскільки досить пройти електронну ідентифікацію та оформити запит.

158_uk_full_2

Система автоматично надає відомості про права власності на землю та дату їхнього набуття. Якщо для запитуваної земельної ділянки в деяких полях міститься статус «Інформація відсутня», це означає, що чинне право на дану ділянку було зареєстровано до 01.01.2013, а значить інформація з Державного реєстру прав не надходила і, відповідно, не внесена в ДЗК. Після здійснення будь-якої угоди інформацію буде оновлено.

DRRP1

Однак сільськогосподарському підприємству, яке має у своєму розпорядженні земельний банк у тисячу й більше гектарів, на отримання даних із ДЗК доведеться витратити чимало часу, якого завжди й так не вистачає. Функціонал веб-сервісу Soft.Farm вже давно надає можливість своїм користувачам завантажувати цю інформацію в систему в один клік!

DRRP

Проте, для ефективного управління земельним банком відомостей із ДЗК може бути недостатньо. У цьому випадку землекористувачі звертаються до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, який відповідно до Закону України є єдиною державною інформаційною системою, що забезпечує обробку, зберігання й надання відомостей про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження, а також про об’єкти та суб’єктів цих прав.

У ДРРП є дані не тільки про орендарів та орендодавців, але і про терміни закінчення укладених договорів оренди, а також їхні типи. Подати запит на отримання інформації можна на сайті Міністерства юстиції України, а з останнім оновленням системи команда Soft.Farm реалізувала можливість забирати дані і з цього відкритого джерела, автоматично завантажуючи їх у програму.

DRRP2

Але й це ще не все. Крім візуалізації полів господарства і всіх кадастрових ділянок, які перебувають на території оброблюваних площ і за її межами, структурування всіх договорів оренди, позначених на мапі певними кольорами та маркерами відповідно до їхнього типу, статусу, терміну дії, розподілу тощо, схем обміну земельними ділянками та системи оперативної звітності у веб-сервісі Soft.Farm з’явилася нова функція. Якщо агропідприємство вже має виписки, замовлені раніше в ДЗК або ДРРП, то тепер їх можна завантажити в систему всі одразу, причому абсолютно безкоштовно!

DRRP3

Використання відкритих даних із ДЗК і ДРРП допоможе не тільки в управлінні земельним банком, але також стане корисним для перевірки контрагентів під час здійснення різних операцій, у роботі журналістів, нотаріусів, юристів, агентств нерухомості та інших фахівців. Дізнатися докладніше про нову функцію можна за телефоном +38066 885 63 70.

Читайте також: як виміряти площу поля і створити електронну мапу полів у форматі shape, kml або plt.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: