НОВИНИ

Веб-сервіс Soft.Farm найкращий помічник для ефективного аналізу орендованих паїв

04.09.2020 16:32
147_uk_full_1-623x370-1-623x370

Управління земельним банком – ефективна аналітика орендованих паїв. Діджиталізація земельного банку за допомогою веб-сервісу Soft.Farm значно спростила ведення кадастрового обліку для аграріїв. Про це повідомила прес-служба Soft.Farm, пише agronews.ua.

Впровадження такої системи дозволило звести на карті всі орендовані земельні ділянки і візуалізувати їхнє розташування, що надало можливість проводити оперативний моніторинг змін земельного банку та здійснювати його планування.

Завдяки якісному обліку договорів оренди стає зрозумілим статус земельних ділянок та їхньої реєстрації, позначаються терміни оренди, рамки юридичних площ і, як наслідок, можливі ризики.

Команда Soft.Farm поліпшила кадастровий модуль веб-сервісу й тепер у системі аналітики додалися нові ключові види звітності.

Звіт за земельними активами показує розподіл площ полів по відділеннях. Рейтинг поля характеризує стійкість агропідприємства та дозволяє формувати оцінку бізнесу. У цьому виді звіту основний фокус зроблено на оформлені та зареєстровані договори оренди.

Відбувається автоматичний підрахунок площі за відділенням і кожним конкретним полем, враховуються землі з договорами, термін оренди яких перевищує 3 роки, і більш ризикові, де терміни укладених договорів становлять менше 3-х років, позначена площа ділянок із необґрунтованим використанням землі та технічними втратами.

У звіті щодо земельних ділянок підраховані площа й кількість паїв згідно з прив’язкою до поля та наявністю або відсутністю за ними договорів оренди, а у зведенні про договори оренди відбувається розбивка за орендарями та типами укладених договорів.

Управління земельним банком — ефективна аналітика орендованих паїв

Ключовим є звіт за земельним балансом. Аналітичні дані в ньому розділені на активи та пасиви, тобто на оброблювані землі й ті, які орендуються. У структурі звіту чітко видно, що в оренді є ділянки, які підприємство обробляє, передало за обміном або технічно втратило.

Також видно площу земель, отриманих за обміном, і тих, що з якихось причин не обробляються. На дані в цьому виді звіту слід звернути особливу увагу. По суті, це свого роду список завдань для земельного відділу агропідприємства, оскільки виявляються активи, за якими є значний ризик втрати під час форс-мажорних обставин.

За наявності незареєстрованих договорів їх обов’язково потрібно зареєструвати, документи, за якими закінчується термін оренди, продовжити, а для технічно втрачених земель з’ясувати можливість їхньої рекультивації.

Управління земельним банком — ефективна аналітика орендованих паїв

Безпека й ефективність агробізнесу починаються з налагодження земельних орендних відносин. Завдяки візуалізації електронної мапи полів, кадастрової карти компанії і гнучкої системи оперативної звітності стає можливим автоматизувати процес управління, підвищити інформаційну безпеку, ефективність роботи земельної служби, а також звести всі документи підприємства до єдиних стандартів.

Читайте також: GPS-моніторинг від Soft.Farm постійно відкриваємо нові функції для своїх клієнтів.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: