НОВИНИ

Вчені знайшли у рослин гени, які сигналізують про небезпеку

14.03.2020 16:02
88a0ca97d3ac67531eced85d24dd3118_ce_1280x682x0x139_cropped_800x427

Вчені знайшли гени, які відповідають за реакцію рослини на стрес. Дослідники зможуть виводити більш стійкі до суворих умов культури. Вчені з інституту біологічних досліджень Солка визначили точне розташування генів, які відповідають за реакцію рослин на небезпеку. Про це повідомляє nature.com.

За реакцію рослин на зовнішнє роздратування відповідає рослинний гормон жасмонова кислота, тепер же дослідники змогли визначити, які гени відповідають за це.

Дослідники спостерігали за рослиною різушка Таля, геном якого добре вивчений. Пророслі в темряві насіння обробили жамонатом, після чого вчені витягли з клітин ДНК і білки. Щоб визначити точне розташування генів-регуляторів, дослідники використали спеціальні антитіла проти білків, що представляють інтерес.

“Метою нашого дослідження було побачити, як рослини обробляють інформацію із зовнішнього середовища, як ця інформація впливає на їхній ріст і розвиток. У результаті, ми ідентифікували гени, що відповідають за реакцію на жасмонову кислоту, і виявили ділянки, які беруть участь у клітинній перехресній комунікації з іншими рослинами. Це дозволить селекціонерам виводити більш стійкі до суворих умов культури”, – заявив професор Джозеф Екер, співавтор доповіді, дослідник Медичного інституту Говарда Хьюза.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: