НОВИНИ

Вчені заявили, що захисні маски і рукавички шкодять природі

31.05.2021 18:08
lag_07ieax6ajiirrwvvzztfspd7jcno

Вже понад рік людство перебуває в умовах пандемії коронавірусної інфекції, а медичні маски та рукавички стали невід’ємними атрибутами кожної людини. А їх вплив на екосистему виявилося згубним. Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.

Учені з Нідерландів минулого року очищали пляж уздовж Лейденського каналу і помітили латексну рукавичку, яка була посередині порвана, а з дірки стирчав хвіст риби. Жертвою такої пастки виявився європейський окунь Perca fluviatilis. І це не єдиний приклад того, як одноразові медичні маски та інші засоби захисту шкодять навколишньому середовищу.

Протягом декількох місяців дослідники вивчали, як тварини страждають від одноразових масок і рукавичок, які потрапили в їх середовище проживання. Пізніше свої спостереження вони об’єднали з експертами інших країн, щоб оцінити, наскільки згубний вплив відходів на тваринний світ.

Некомерційна група із захисту навколишнього середовища Ocean Conservancy регулярно проводить акції зі збору сміття. Команда проаналізувала дані й заявила, що в цілому добровольці з 70 країн світу виявили понад 107 тисяч одиниць розкиданих засобів індивідуального захисту, більшу частину яких склали маски та рукавички. Люди викидають їх, не замислюючись про наслідки.

Вчені також зафіксували 28 випадків, коли в ветеринарні центри надходили тварини, які заплуталися в масках і рукавичках. У деяких країнах біологи навіть виявляли, як птахи використовують маски для будівництва своїх гнізд.

Нагадаємо, що довкілля Криму зазнало катастрофічного впливу за роки окупації.


Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: