НОВИНИ

Вчені повідомили шокуючу новину про зміну клімату

19.07.2021 16:01
shok-udivlenie-ogo-vazhno-novost

Дослідники з’ясували, чим харчувалися тварини і таким чином зрозуміли, яким був клімат. Нова інформація отримана з аналізу древньої шкаралупи страусиного яйця. Про це повідомляє SciTechDaily, пише agronews.ua.

Незвичайне дослідження вчених з Ексетерського університету пролило абсолютно інше світло на інформацію про зміни клімату. Воно показало, що деякі райони Південної Африки, які сьогодні є сухими і малонаселеними, 250 000-350 000 років тому, були водно-болотними і трав’янистими.

До такого висновку дослідники прийшли завдяки аналізу ізотопів і амінокислот з шкаралупи страусиних яєць, які виявили на стоянці раннього середнього кам’яного віку.

Робота вчених показала, що «після періоду збалансованого клімату і навколишнього середовища, більш прохолодна і волога погода 200 000 років тому поступилася місцем зростаючої посушливості».

«Bundu Farm, де була залучена яєчна шкаралупа, це віддалена ферма в 50 км від найближчого містечка, розташована в сухому напівпустльному середовищі, де міститься невелика стадо овець», – додали вчені.

Нагадаємо, яка рослина поглинає вуглець з атмосфери вдвічі краще, ніж ліси.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: