НОВИНИ

Вчені вивели високоврожайний та стійкий до шкідників сорт сої

20.12.2021 12:00
Soya29

Індійські вчені розробили високоврожайний і стійкий до шкідників сорт сої. Про це повідомляє pib.gov.in, пише agronews.ua.

Вчені з MACS-Agharkar Research Institute (ARI), Пуна, автономного інституту Департаменту науки і технологій, уряд Індії у співпраці з Індійською радою сільськогосподарських досліджень (ICAR), Нью-Делі вивели сорти з більш високою врожайністю. Вони викорисали звичайну техніку схрещування і отримали сорт, який дає 39 центнерів з гектара, що робить його високоврожайним сортом, а також стійким до основних комах-шкідників, таких як жук-поясняк, листокоп, листоверт, стеблова муха, попелиця, біла муха та дефоліатори.

Цей сорт дуже адаптивний до посіву з 20 червня по 5 липня без втрати врожаю. Це робить його стійким до примх мусонів у порівнянні з іншими сортами.

MACS 1407 потрібно в середньому 43 дні для 50% цвітіння, а дозрівання займає 104 дні від дати посіву. Має білі квіти, жовте насіння і чорні ворсини. Насіння має 19,81 % вміст олії, 41 % вміст.

Цей високоврожайний, стійкий до шкідників потребує низький рівень вологості та добрив, що робить його придатним для механічного збирання.

Читайте також: Вчені представили новий універсальний сорт яблук.



Перегляди: 26
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: