НОВИНИ

Вчені вивели унікальний сорт винограду

24.09.2021 14:03
wei_xin_tu_pian_20210915111828

Коли ми говоримо про сорти винограду, розроблені в Японії, першим, що спадає на думку, є Shine Muscat. Він хрусткий та дуже солодкий. Ароматний сорт зеленого винограду без кісточок з пухкою м’якоттю. Про це повідомляє producereport.com, agronews.ua.

Японська префектура Окаяма зазвичай вважається рідним містом винограду Shine Muscat (Мускатний блиск), де довгі сонячні години забезпечують високий рівень цукру. Виноград Shine Muscat, вироблений у цій префектурі, офіційно отримав статус фрукта з географічним зазначенням у Японії, і багато хто вважає його найкращим у всій країні.

В останні роки виноград Shine Muscat також був завезений в інші країни, включаючи і Китай. Однак, через відмінності в кліматичних та географічних умовах, поряд з прогалинами в техніці посадки та управлінні врожаями, якість винограду, вирощеного в Китаї, істотно відрізняється. Нещодавно в Австралії було вирощено сім нових сортів винограду з генами Shine Muscat, які, як очікується, надійдуть у комерційне виробництво у 2022 році.

Royal Grapes Pty Ltd, виробник винограду в штаті Вікторія, є першою австралійською компанією, яка отримала права на вирощування цих нових гібридних сортів. Девід, представник компанії, розповів Produce Report, що Royal Grapes почав інвестувати в ці сорти два роки тому. Сім сортів, серед яких п’ять – червоний, а два – зелений, усі мають принаймні 50% своїх генів з Shine Muscat. Один з семи називається Yuhou, який, як повідомляється, може похвалитися чудовими властивостями навіть.

Девід сказав, що більшість винограду, який зараз висаджується в Австралії, – це сорти, що походять з Європи чи Америки, а азіатські сорти в даний час дуже рідко зустрічаються на ринку. Незважаючи на це, він, тим не менш, твердо вірить, що в найближчі роки цей виноград, який успадкував чудові гени від сорту Shine Muscat , набуде більшої прихильності серед споживачів, особливо в Азії. Якщо все піде за планом, дебют винограду на ринку відбудеться у березні наступного року, а великі врожаї почнуть з’являтися у 2025 році. До того часу виробники націляться на споживачів на закордонних ринках, включаючи Китай, В’єтнам, Таїланд, Південну Корею, Сінгапур та Малайзію, протягом сезону постачання, який, як очікується, триватиме з кінця січня до квітня.

Варто також зазначити, що жоден із семи сортів поки що не був у великій кількості в жодній країні.

Нагадаємо, Науковці представили новий сорт червоного ківі.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: