НОВИНИ

Вчені вивели сорт огірків, які можна смажити

28.11.2021 13:28
snymok-krana-2021-11-24-v-15.16.41-1024x563

Нідерландська селекційна компанія Rijk Zwaan створила гібридні огірки Wokcue, придатні для смаження. Після приготування огірки лишаються твердими і хрусткими. Про це повідомляє newfood.media, пише agronews.ua.

Розробник стверджує, що новий продукт дасть західним споживачам абсолютно нове відчуття смаку. Адже традиційно огірок сприймають як інгредієнт салатів чи закусок.

Овочева їжа, в тому числі, зелені салати, шпинат та капуста набувають все більшої популярності серед споживачів на тлі зростання попиту на веганське харчування.

Дослідження, проведені Rijk Zwaan, показують, що дуже рідко західні споживачі використовують традиційні огірки у стравах, що смажаться – головним чином через високий вміст вологи, недостатню твердість та втрату смаку під час приготування. Натомість частіше огірки проходять термічну обробку в Азії.

Деякі споживачі та азіатські кухарі в Європі намагалися вирішити проблему смажених огірків, видаливши серцевину традиційних сортів овоча, але результати в кращому випадку виявилися посередніми.

Новий же гібрид можна смажити без видалення серцевини.

Перед, тим як представити новий сорт Wokcue, голландці провели широкі споживчі дослідження, щоб перевірити продукт. Під час одного зі смакових тестів приблизно 100 споживачів попросили оцінити смажені страви, що містять Wokcue, та такі ж страви з традиційними огірками.

Звісно, інноваційний гібрид отримав найвищі бали за твердість, соковитість і хрустість.

Читайте також: Селекціонери вивели новий сорт рожевого лимону.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: