НОВИНИ

Вчені вивели два сорти самозапильної крупноплідної черешні

25.07.2020 17:02
245f1ad505b7858-lambert-cherry-p75195_crop_965x0

У Франції вивели два сорти самозапильної крупноплідної черешні. Виведені сорти отримали назву  Royal Edie  і Royal Helen. Про це повідомляє fruitnews, пише agronews.ua.

Міжнародний селекційний центр у Франції  (International Plant Selection) представив два нових сорти черешні. Кісточкові культури адаптували під всі виробничі зони Європи і зробили акцент на таких критеріях, як калібр, текстура і органолептичні властивості плодів, а також і самозапильність рослин.

«Після ретельних досліджень виробничих районів Європи International Plant Selection запропонувала виняткові сорти з точки зору врожайності і калібрів. Ми пропонуємо два сорти однакового терміну дозрівання, які продемонстрували відмінні результати в експериментальних садах Італії. Тепер вибір за виробниками», – йдеться в повідомлені. 

Виведені сорти отримали назву  Royal Edie  і Royal Helen.  

Обидва сорти  самозапилюються,   ягоди в межах 28-32 мм, щільна м’якоть, чудовий смак, високий потенціал врожайності та стійкість погодними умовами.  

Цікаво, що  у 2016 році селекційний центр  провів тест і виявив, що  сорти Royal  нової черешні можуть самозапилюватися.  


Перегляди: 34
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: