НОВИНИ

Вчені створили ягідний сир

19.01.2022 18:24
yalivets

Одна з найбільших алкогольних компаній у Балтійському регіоні AS Liviko знайшла новий спосіб використання ягід ялівцю, котрі лишаються після виготовлення джину. Про це повідомляє newfood.media, пише agronews.ua.

З 2019 року Liviko почали застосовувати відпрацьовані ягоди як сировину для приготування інших напоїв. Так, компанія створила безалкогольний ігристий напій Re-crafted та ялівцеве пиво (3,2 об.,).

«Ми розробили унікальний підхід, який використовує ягоди ялівцю та екстракт, що залишився від процесу перегонки джину», — коментує Ханна Каур, архітектор напоїв Liviko.

Втім, лікеро-горілчаний завод віднайшов ще один спосіб застосування. Спільно з місцевою сирною фермою Andre вони створили ексклюзивний сир Crafter’s juniper.

Залишковий екстракт після дистиляції джину йде на приготування крафтових напоїв, а далі ті самі ягоди ялівцю потрапляють сир, схожий на гауду.

«Лабораторні дослідження показали, що ці ягоди містять цінні мінерали і на четверть складаються з клітковини», — пояснила Ханна Каур.

Еріка Пеабус, господиня сирної ферми відзначила, що після того, як перша партія сиру з ялівцевими ягідками була відправлена на дозрівання, стало очевидно, що злегка гіркуватий смак ялівцю ідеально поєднується з сиром Andre.

«Crafter’s juniper — це вершковий сир з ніжним ялівцевим букетом, виготовлений з молока щасливих корів, збагаченого висушеними ягодами ялівцю», — додала Пеабус.

Читайте також: Оприлюднено найцікавіші аукціони у Prozorro.Продажі з оренди земельних ділянок.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: