НОВИНИ

Вчені створили вакцину рослинного походження проти COVID-19

08.12.2021 18:34
medicago-greenhouse

Перша в Канаді вакцина рослинного походження проти COVID-19 продемонструвала високу ефективність проти інфекції під час клінічних випробувань фази 3, повідомили у вівторок виробники ліків, які створили рослинну вакцину, що вселяє надії, що незабаром вона зможе отримати печатку схвалення для використання. Про це повідомляє cbc.ca, пише agronews.ua.

Medicago, біофармацевтична компанія зі штаб-квартирою в місті Квебек, і британсько-американський гігант вакцин GlaxoSmithKline (GSK) зараз готуються до остаточного подання регуляторних документів до Health Canada.

Загальний показник ефективності вакцини проти всіх досліджених варіантів вірусу становив 71 відсоток, з вищим показником ефективності в 75 відсотків проти інфекцій COVID-19 будь-якого ступеня тяжкості від домінантного дельта-варіанта, йдеться у повідомленні компаній.

Результати були отримані після глобального, фази 3, плацебо-контрольованого дослідження дводозової вакцини, яке було запущено в березні минулого року. Нещодавно відкритий варіант омікрону — нещодавно підтверджений у різних країнах світу, зокремаі в Канаді — не поширювався упродовж випробувального періоду.

У разі отримання ліцензії в цій країні ця вакцина стане першою вакциною проти COVID-19 з використанням технології вірусоподібних частинок і першою рослинною вакциною, коли-небудь схваленою для використання людьми, сказав Браян Уорд, медичний працівник Medicago, під час недавнього інтерв’ю CBC.

Читайте також: В Україні вирішення земельних спорів на роздоріжжі кодексів.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: