НОВИНИ

Вчені створили унікальний хліб

30.11.2022 17:17
208139_hlib_kyivhlib.ua._new_960x380_0

Дослідники з австралійського Університету RMIT об’єднали зусилля з технологічною компанією Microtec Engineering Group, яка постачає обладнання для обробки крохмалю, щоб розробити продукт, що сприятиме перетравленню клітковини. Про це повідомляє  NEWFOOD.MEDIA, пише agronews.ua.

Так з’явився FiberX – функціональне волокно без смаку, яке можна додавати до продуктів з низьким вмістом клітковини, таких як білий хліб, тістечка, макарони, піца та соуси.

Щоб отримати інноваційне «невидиме волокно», керівник проекту з Центру харчових досліджень та інновацій RMIT, доцент Асгар Фарахнакі та його команда використовували передову технологію модифікації крохмалю з дозволеними харчовими матеріалами.

FiberX вважається м’яким і несмачним, але він також підходить для збагачення низькокалорійних продуктів із низьким глікемічним індексом. 

«Тепер ми можемо додавати додаткову кількість клітковини в такі продукти, як білий хліб, не змінюючи смаку чи текстури, що на сьогоднішній день є однією з головних проблем із багатьма комерційно доступними добавками з клітковиною», — каже Фарахнакі.

Він ділиться, що хліб з вмістом до 20% доданого волокна на смак не відрізнити від будь-якого іншого. Але продукт стає більш корисним та поживним.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: