ВАЖЛИВО

Вчені створили супер солодкий сорт цибулі

27.11.2021 09:06
1503

Техаська супер-солодка цибуля, або 1015Y, відома своїм насиченим солодким смаком, розміром і гарною продуктивністю як культура в прохолодну. Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.

Ці якості призвели до того, що цибуля потрапила до списку найзатребуваніших культур та сортів світу. Щоб отримати статус «суперзірки», рослина має добре родити, легко розмножуватися, бути широко доступними та за розумною ціною.

Ларрі Стейн, доктор філософії, садівник AgriLife Extension, сказав, що Texas Super Sweet Onions має давно закріплену репутацію за смак, розмір і продуктивність. Цибуля ідеально підходить для багатьох кулінарних цілей як інгредієнт для випічки або для просто вживання, або на грилі або в салатах.

Вона є ідеальною цибулею для початківців або досвідчених виробників. Вона є дворічною рослиною, але вирощується як однорічна – з насіння або пересадки. Експерти кажуть, що найбільш вражаюче те, що ви можете вирощувати її будь-де.

Посадка супер солодкої цибулі

ЇЇ колір варіюється  від білого до жовтого. Пересаджувати можна її з листопада по лютий. Цибулині що, вирощена з насіння, потрібно 105-110 днів на дозрівання,  а пересадка зазвичай скорочує графік дозрівання на 30-40 днів.

Вирощування з насіння займає трохи більше часу, але цибуля, як правило, більша. Треба просто почекати до квітня або травня перед збором врожаю.

Texas Superstar є зареєстрованою торговою маркою, що належить AgriLife Research, державному агентству, яке входить до системи Техаського університету A&M. Виконавча рада Texas Superstar, до складу якої входять дев’ять садівників з AgriLife Research, AgriLife Extension і Texas Tech University, назвала рослину суперзіркою Техасу.

Читайте також: Селекціонери вивели новий сорт рожевого лимону.



Перегляди: 244
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: