НОВИНИ

Вчені створили біодизель з масла індійського бузку

07.01.2021 15:28
7241500

Способи виробництва, характеристики і можливості використання масла індійського бузку вивчили в якості зеленого палива для автомобільних двигунів вивчили інженери факультету машинобудування сільськогосподарського та технологічного університету Махарана Пратап в Удайпурі. Про це повідомляє hightech.fm, пише agronews.ua.

Дерево нім(Азадірахта Індіка) широко застосовується у традиційній медицині. Дослідження показали, що біодизельне паливо neem можна отримати за допомогою двоступеневої реакції трансетерифікації з виходом приблизно 88%. Воно має більш високу в’язкість і щільність, ніж звичайне дизельне паливо, отримане з нафти. Теплотворна здатність біодизельного палива так само дещо менше.

Однак суміш біопалива з нафтохімічним паливом у співвідношенні 5:1 має схожу на звичайне дизельне паливо в’язкість. Це дає можливість застосовувати його у дизельних двигунах.

Економічність двигунів, що працюють на біопаливі, істотно не змінилася. При цьому відбулося зниження викидів вуглекислого газу і вихлоп двигуна став більш прозорим. Використання 20% суміші біодизеля neem призвело до зниження викидів вуглекислого газу більш ніж на 0,14 кілограма на кіловат-годину вироблюваної енергії.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: