НОВИНИ

Вчені розробили сонячні панелі, які змінюють колір в залежності від інтенсивності світла

18.07.2020 14:40
batareya-1

Вчені створили сонячні батареї, які можуть змінити колір, а також обсяг переданого світла у залежності від його інтенсивності.Як повідомляє noi.md, пише agronews.ua.

Нові прозорі модулі з барвником, який змінює колір при впливі випромінювання, розробили науковці з Університету Гренобля (Франція) спільно з колегами з Університету імені Пабло де Олавіде (Іспанія).

Зазначається, що енергоефективні та прозорі сонячні панелі можуть бути розміщені на вікнах. Колір панелі може змінюватися кілька разів протягом дня. Ця характеристика дозволяє збирати сонячну енергію протягом дня і фільтрувати менше світла, яке проходить через панелі, коли настає вечір або ранок.

Дослідники визначили, що прозорість нових батарей варіювалася від 60 до 27% в залежності від інтенсивності сонячного світла. Прозорість знижується під час яскравого світла і підвищується в темний час доби, а ефективність панелей при цьому панелей зросла на 4,17%.

«Ми працювали над створенням органічних барвників для застосування у сонячних батареях (DSSC) з Solaronix і для створення інтегрованих фотоелектричних елементів. Одна з наших розробок була встановлена у конференц-центрі EPFL», – розповів Рено Демадріль, один з провідних дослідників.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: